Badkamertrends voor 2016

Het jaar 2015 is al weer ruim ten einde en dat betekent dat de trends voor 2016 ook weer duidelijk zijn geworden. Ook voor wat betreft het vernieuwen of renoveren van een badkamer zijn er komend jaar weer enkele trends zichtbaar. Zo kiezen veel mensen voor een duurzame badkamer met een natuurlijke uitstraling. Door de toenemende digitalisering wordt het eveneens steeds gebruikelijker om de badkamer te integreren met bepaalde apps voor de tablet of smartphone.

Slimme badkamer

Met de komst van de tablet en de smartphone letten mensen veel meer op hun gewicht. Dit komt met name doordat er allerlei applicaties beschikbaar zijn waarmee je dit bij kunt houden. De technologie is inmiddels al zo ver dat toekomstige badkamers meer en meer geïntegreerd worden met apps die je gezondheid in de gaten houden. Het bijhouden van het gewicht en het controleren van urine door je wc is hier nog maar een kleine stap in. De komende jaren zullen de technologische ontwikkelingen op dit gebied elkaar in een rap tempo opvolgen. Daarnaast zullen meer mensen in 2016 een badkamer kiezen waarbij verlichting, temperatuur en zelfs muziek zich aanpassen aan de wensen van de gebruiker.

Duurzame badkamer

Door de opwarming van de aarde hebben mensen vandaag de dag meer en meer oog voor het milieu. Ook komend jaar kiezen mensen naar alle waarschijnlijkheid vaker voor duurzame badkamers. Dit is nog maar een eerste stap, want verwacht wordt dat de badkamer van de toekomst zich steeds verder gaat verduurzamen. Wil jij ook een duurzame badkamer, maar heb je geen idee hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan een loodgieter om advies. Hij kan je precies vertellen wat er mogelijk is en kan ook nog eens de complete duurzame badkamer installeren.

Natuurlijke tinten

Naast de trend van verduurzaming die zich in de badkamer voortzet, is het gebruik van natuurlijke materialen ook een ontwikkeling die zich in 2016 verder voort zal zetten. In steeds meer badkamers wordt gebruik gemaakt van hout en klei. Door het gebruik van deze materialen wordt het gevoel van de natuur naar binnen gehaald en dat zorgt voor een ontspannen sfeer.

Ontspanningsruimte

Badkamertrends2Waar de badkamer vroeger voornamelijk een functionele ruimte was, is het tegenwoordig een ontspanningsruimte geworden. Deze trend ontwikkelt zich ook in 2016 verder. De verwachting is namelijk dat mensen steeds meer tijd in de badkamer door gaan brengen. Vroeger maakten mensen nog veel gebruik van het bad, maar dit is de laatste jaren gedaald. Hierbij moet echter wel gezegd worden dat steeds meer mensen er tegenwoordig voor kiezen om lekker ontspannen een film te kijken in bad en dit gaat een stuk lastiger onder de douche. Deze ontwikkeling zal zich de komende jaren dan ook vast en zeker voortzetten.

0

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment