Geef de tuin de juiste uitstraling

Veel mensen vragen zich weleens af hoe ze meer sfeer aan hun tuin kunnen brengen. Zij vinden dat hun tuin aan de sobere kant is en zouden het graag een beetje willen opfleuren, alleen weten ze vaak niet hoe. Iedereen vult dat op zijn eigen manier in door bijvoorbeeld extra groen te nemen, tuinmeubelen aan te schaffen of de inrichting compleet te veranderen. Er zijn genoeg opties om de tuin de juiste uitstraling te geven. Echter moet je natuurlijk wel kijken wat er in jouw tuin past en wat het budget toelaat. Hier volgen een paar opties om de tuin extra sfeer te geven

Tuinmeubelen

Eén manier om de tuin mooier aan te kleden is door middel van tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan een relaxte loungebank, een sierlijke tafel met stoelen of een combinatie van beide. Vaak brengen extra meubels dat extra beetje om heerlijk te kunnen ontspannen tussen al dat mooie groen. Belangrijk is wel dat je dan tuinmeubelen aanschaft die aansluiten bij de rest van de tuin. Daarom is het raadzaam om neutrale kleuren zoals wit, zwart of bruin te gebruiken. Daarmee weet je zeker dat het van toegevoegde waarde is en dat je geen grote contrasten krijgt.

Schutting

Misschien niet het eerste punt waar je direct aan denkt, maar een schutting kan ook van grote invloed zijn op de uitstraling van de tuin. Een mooie schutting zorgt namelijk voor een goede afbakening van jouw stukje grond. Het voordeel daarvan is dat je een veel intiemere sfeer in de tuin creëert. Schuttingen kan je in diverse soorten, kleuren en maten aanschaffen. Het belangrijkste is dat je een schutting kiest die aansluit bij de gewenste uitstraling voor jouw tuin. Wijk dus niet enorm af en kies er één die sfeervol en goed bij de tuin past.

Tuinbeelden

Heb je ook weleens aan tuinbeelden gedacht? Deze beelden zorgen vaak voor dat beetje extra wat een tuin vaak nodig. Tuinbeelden zijn er in diverse soorten en maten verkrijgbaar. Belangrijk is dat je deze wel op de juiste plek in de tuin plaatst. De één vindt het mooi om het tuinbeeld centraal in de tuin zetten. Anderen hebben het liever aan de zijkant waar die mooi aansluit om het stukje groen. Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Ook hierbij is het belangrijk dat je voor een tuinbeeld moet gaan die aansluit op de rest van de tuin.

Maak gebruik van een tuinontwerp

Hierboven heb ik wat voorbeelden genoemd en natuurlijk zijn er onnoemelijk meer mogelijkheden om je tuin die sfeer te geven die je voorogen hebt. Niet makkelijk dus en we zien dan ook vaak dat mensen enkele jaren nodig hebben om uiteindelijk de tuin te krijgen die ze willen. Het van te voren ontwerpen van je eigen tuin en het maken van een tuinontwerp helpt je om gestructureerd en sneller de juiste sfeer te realiseren in je tuin.

Veel plezier met de inrichting van je tuin!

0

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment