gezelligheid van een openhaard

Maak je huis winterklaar met een gezellig haardvuur

Nu de dagen alsmaar kouder worden, krijgen we de behoefte aan warmte en gezelligheid. De eerste huizen met lichtjes in de tuin verschijnen al en de Nordmann bomen staan in de netten, klaar om door de eerste kopers te worden opgehaald.  Kinderen kunnen niet wachten tot de eerste vlokken sneeuw vallen en een sneeuwballengevecht te beginnen om zich daarna, met rode wangen van de kou, weer binnen in huis op te warmen.

Het kan natuurlijk beter met een echt haardvuurSfeervol verwarmen

Vroeger zat het hele gezin rond de kachel of bij de open haard, want een centrale verwarming was er toen nog niet. Samen aan de warme melk of, als het even kon, een beker warme chocolade. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Een centrale verwarming zorgt voor een warm huis en die warme chocolademelk komt zo uit ons Senseo-apparaat.

Als het koud wordt en de feestdagen dienen zich aan, gaan we steeds meer energie verbruiken. Een, tot in de kleinste hoekjes, flink verwarmd huis. Niet alleen lampjes in de kerstboom, maar ook buiten in de tuin. De tv die op de achtergrond een vrolijk knapperend haardvuur weergeeft. Het geeft inderdaad sfeer, maar het kan beter. En goedkoper ook. Als we energie vergelijken met een online energievergelijker kan dat ons al veel geld schelen. Maar er zijn meer manieren om te besparen op energie.

Warmte van een echt vuurtje

Juist tijdens de feestdagen hebben we vrijbrief om al die kaarsen in huis aan te steken. Heb je een open haard? Zorg ervoor dat het rookkanaal schoon is en geniet van een echt haardvuur, dat nog warm is ook. Geen open haard in huis te bekennen? Dan kan je met kaarsen dezelfde warmte creëren. Een paar waxinelichtjes doen al wonderen. Zet ze in mooie glazen potjes, steek ze aan, zet je verwarming een paar graden lager en geniet van de kleur en warmte van echt vuur. Fijne feestdagen!

0

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment