Kleine wasjes, droge wasjes, stop ze in…

Na mijn hele studententijd in een studentenhuis te hebben gewoond, was het eindelijk zo ver: wonen in een eigen huis! Mijn studententijd was geweldig, maar was ontzettend blij dat ik alles voor mezelf zou hebben. In die jaren in het studentenhuis was bijvoorbeeld de was doen een drama. We moesten met z’n zessen een wasmachine en droger delen. Kortom, ze waren dus altijd in gebruik. De was ging daardoor elke week maar naar mijn ouders, anders lag de was weken in mijn kamer.

Er is één dag uit die tijd dat ik me mijn hele leven zal blijven herinneren. De dag begon hetzelfde als elke andere dag: rustig ontbijten met een broodje en een sapje. Het was in mijn afstudeertijd; ik was na het ontbijt aan de gang gegaan met mijn scriptie. Halverwege de ochtend kwam mijn huisgenoot de kamer inrennen. “Brand, help!”, “De droger staat in de brand.” Gelijk hebben we 112 gebeld en geprobeerd de brand te blussen. Gelukkig arriveerde de brandweer snel en kon er voorkomen worden dat er nog meer in de brand vloog. Op die dag was ik ontzettend blij dat de was in mijn ouderlijk huis lag. Mijn scriptie heb ik die dag niet meer kunnen afmaken.

Eerst wilde we allemaal geen nieuwe wasdroger meer, maar na lang wikken en wegen hadden we toch besloten om een nieuwe aan te schaffen. Wekenlang bleef de wasdroger door mij ongebruikt: mijn hele kamer hing vol met natte kleding. Na van loop van tijd ergerde ik mij aan de natte was en heb ik toch maar de wasdroger weer aangeraakt.

Nu woon ik op mezelf en wilde ik absoluut geen wasdroger: “Een wasdroger komt er dus echt niet meer bij mij in!”. Iedereen in mijn omgeving vond het overdreven en vertelde mij dat een wasdroger echt geen kwaad kon. In een elektronicawinkel werd mij geadviseerd om een wasdroogcombinatie aan te schaffen. Dit was veel veiliger en de kans was kleiner dat het in de brand vloog. Daarnaast bespaarde ik ook nog geld! Een week daarop stond de wasdroogcombinatie van wasmachines.nl bij mij in de berging. De dag vergeet ik nooit meer, maar mijn vertrouwen in wasdrogers is na die jaren weer hersteld.

Ik wil dan ook iedereen aanraden om de wasdroger nooit aan te zetten als je niet thuis bent! Bij ons is het goed afgelopen, maar het had helaas heel fout af kunnen lopen.

(Ingezonden)

0

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment