Onzichtbare zonnepalen

Zonne-energie is een van de meest bekende duurzame energievormen. Het wordt ‘gratis’ opgewekt doordat we het zonlicht opvangen. Super handig natuurlijk, want met behulp van zonnepanelen kunnen we energie opwekken zonder dat het schadelijk is voor het milieu.

Does it look good?

Als je net een mooi nieuw huis hebt, dan sta je waarschijnlijk niet te springen om een paar blauwe vlakken op het dak te leggen. Hoe goed het ook voor de toekomst is, heel mooi is het niet. Gelukkig zijn er inmiddels meerdere opties als je zonnepalen wilt gaan kopen. Je kunt naast de blauwe versie ook kiezen voor zwarte zonnepalen of gewone dakpannen waar een aantal zonnecellen op gemonteerd zijn.

Black is the new Black

zonnepanelen installerenDe blauwe zonnepanelen kun je ook in een zwarte versie kopen. Deze zijn een stuk beter wanneer je een zwart dak hebt, want deze kun je laten ‘wegzinken’ in het zwarte dak. Professionele installateurs kunnen de zonnepanelen op zo’n manier in het dak verwerken dat ze één worden met de dakpannen waardoor de zonnepanelen al een stuk minder opvallen.

Oude huizen met oranje daken

Ook daar is aan gedacht. De klassieke oranje dakpannen kunnen ook voorzien worden van zonnecellen. Het nadeel is dat er minder cellen op een dakpan passen dan op een zonnepaneel. Het ziet er dus mooi uit, alleen levert het wel minder stroom op. Als je alleen je eigen huis wilt voorzien van stroom, dan kan dat genoeg zijn, maar als je huis niet op het zuiden staat, dan kan het zijn dat het niet genoeg oplevert.

0

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment