Het is weer BBQ tijd; Pellet barbecues

Het is weer heerlijk weer na een aantal dagen flink wat wateroverlast en regen. Hoppa, de parken op, de tuinen in met koelboxen vol vlees en groente waren om heerlijk met vrienden en familie te BBQ-en. Het is ook weer de periode dat we een boel verbrand vlees opeten en lopen te stoeien met de BBQ om deze aan de praat te krijgen. Maar daar is nu een goed antwoord op met de Pellet BBQ.

In Amerika is men er al jaren vertrouwd mee: pellet barbecues. Deze innovatieve grills hebben zich overzees al lang bewezen als culinaire toppers en krijgen nu ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Het geheim? De gebruikte brandstof. Want waar doorsnee barbecues worden opgestookt met houtskool of briketten, maken de pellet barbecues gebruik van – je raadt het nooit – pellets.

Pellets worden sinds jaar en dag gebruikt om kachels mee op te stoken. Maar tegenwoordig dienen ze dus ook als brandstof voor barbecues. En dat blijkt een geniale vondst. Dat bewijzen de barbecues van Traeger, verreweg het bekendste pellet barbecue merk. Deze barbecues zorgen voor een automatische toevoer van pellets uit de voorraadtank, naar de verbrandingskamer, waar de pellets ontbrand worden. De hete rook die hier vanaf komt, stijgt op naar de grillkamer en circuleert aldaar om het gerecht heen. Dit zorgt voor een mooi gelijkmatige garing en een sappig en mals eindresultaat.

Meer smaakbeleving

De pellets zorgen niet alleen voor de benodigde warmte, ook kunnen ze veel betekenen voor de smaak van het gerecht. De pellets van Traeger zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende rookaroma’s, die zich als subtiele tonen met het gerecht mengen. Dit zorgt voor nog meer smaakbeleving. De pellets zijn verkrijgbaar in acht verschillende smaken, variërend van appel tot mesquite. Hierdoor valt er genoeg te variëren.

Gezond, met schone brandstof

Pellets vormen een schonere brandstof. Zeker de pellets van Traeger. Deze zijn namelijk honderd procent natuurlijk. Ze bestaan uit een mix van strikt organische stoffen en produceren zo de perfecte rook, waar geen schadelijke of giftige stoffen bij vrijkomen. En dat proef je terug!

Je vlees heerlijk en gelijkmatig gaar

De pellet grills van Traeger werken volledig automatisch. Afhankelijk van de ingevoerde temperatuur, vervoert een schroefvijzel een hoeveelheid pellets van de voorraadtank naar de verbrandingskamer. De temperatuur in de barbecue wordt continu bijgehouden door een sonde. Meet de sonde een te lage temperatuur, dan worden er weer nieuwe pellets aangevoerd. Is de temperatuur te hoog, dan stopt de aanvoer. Hierdoor blijft de temperatuur op constante hoogte, wat zorgt voor een perfecte, gelijkmatige garing.

2016 word dus het jaar van de BBQ waar we wel gaar vlees eten en een stuk minder verbrand vlees krijgen voorgeschoteld 🙂 Ik heb er zin in!

0

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment