Relaxen in de Jacuzzi

Relaxen in de Jacuzzi

Iedereen weet dat ik echt een sauna liefhebber ben. Ik vind het heerlijk om te ontstressen met een avond of een hele dag liggen in de sauna en jacuzzi.Jacuzzi’s worden alom geprezen om hun vermogen jou van top tot teen te ontspannen en te verwennen met heerlijke wellness. Wie zo’n bad in z’n huis heeft, kan op ieder moment in alle privacy nét zo genieten als in een lux resort. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om tijd vrij te maken voor de tegenwoordig zo belangrijke me-time. Je zou vlak voor het slapen gaan nog even de Jacuzzi in kunnen, om heerlijk ontspannen in slaap te vallen en ’s morgens weer fit aan de dag te beginnen. Genoeg redenen dus om zo’n bruisend massagebad in huis te halen dus. Maar wat zorgt nou precies voor al die ontspanning? Dat leggen we hieronder uit.

Werking Jacuzzi

De ontspannende werking van de Jacuzzi wordt allereerst veroorzaakt door het warme water. In dit warme water komen alle spieren tot rust, waardoor alle spanning uit het lichaam verdwijnt. Ook zorgt de warmte ervoor dat de hartslag versnelt en de bloedsomloop bevorderd wordt. Hierdoor worden zuurstof en andere voedingsstoffen beter door het lichaam verspreid. Dit kan zorgen voor een versneld herstel bij blessures. De Jacuzzi is dus ook een heel therapeutisch bad.

Minder stress

Hoewel ons lichaam ontspant, lijkt in de Jacuzzi mentaal gezien het tegenovergestelde te gebeuren. We worden in de Jacuzzi namelijk scherper. We zijn in het bad beter in staat om ons hoofd leeg te maken en alles weer helder te zien. Dat heeft ook positieve gevolgen voor onze slaapkwaliteit. Door voor het slapen gaan gebruik te maken van de Jacuzzi, vallen we sneller en dieper in slaap, waardoor we ’s morgens fit en scherp aan de dag beginnen. Dat maakt ons uiteindelijk weerbaarder voor stress.

De Jacuzzi is steeds vaker online verkrijgbaar. Ook door dit snelle en toegankelijke verkoopkanaal zijn er steeds meer mensen die een eigen Jacuzzi kopen. Je kunt namelijk snel verschillende modellen met elkaar vergelijken.

0

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment