Unieke kerstboom dit jaar?

Elk jaar gaan Plien en ik weer op pad om een kerstboom te scoren. Plien wil overigens ook steeds eerder al een boom in huis en die blijft flink lang staan ook. Met de kerst nu al weer in zicht zal er ook dit jaar weer een kerstboom komen te staan, Kas vind het immers ook super leuk zo’n boom in huis en lekker samen versieren!

Puur natuur

Ik houd niet zo van kunstkerstbomen en ga dus elk jaar opzoek naar een mooie groene dennenboom. Tegenwoordig kun je deze huren, dan krijg je de boom thuisbezorgd en na de kerstdagen gaat deze weer met kluit de grond in. Naast huren kun je ook zelf je kerstboom zagen, wat natuurlijk een leuke ervaring is en ook voor Kas wel leuk zou zijn.

Unieke kerstboom

Maar via pinterest en andere inspiratiebronnen doemen steeds vaker prachtige alternatieven op voor de kerstboom. Om je op weg te helpen heb ik drie unieke kerstbomen voor je verzameld. Om deze bomen te maken kijk je goed rond naar materialen die je nog hebt liggen en kunt hergebruiken, uiteraard zorg je er ook voor dat je juiste basis materialen, zoals hamers of spijkers hebt. Mocht je deze nog niet hebben, bestel deze materialen op Couponcode, want dan ontvang je voordeel van grote kluswinkels.

Latjesboom

Voor een latjesboom (die je hier vind) heb je al snel 16 meter hout nodig. Gooi je sloophout dus niet weg. Belangrijk voor de stabiliteit is het midden van de boom, alle latjes hebben in het midden een gat van dezelfde grote. Hier haal je één balk doorheen, zodat alle takken aan elkaar zitten. Uiteraard verf je hierna de boom in de gewenste kleur. Mocht je minder ruimte hebben in jouw woonkamer, klap dan de latten in elkaar en plaats de kerstboom tegen de muur.

Boekenboom

boekenboomPlien is een echte boekengek, dus is de boekenboom misschien toch de unieke kerstboom die wij dit jaar gaan hebben.  Maak je boekenkast leeg en bouw jouw eigen boom op. Let wel op: je hebt veel boeken nodig en het kost tijd om de boeken op de juiste manier op te stapelen. Je kunt de boom versieren met lichtjes, maar ook met jouw andere kerstversiering. Hiervoor gebruik je een lint en dan maak je aan de uiteinden van het lint een kersbal, engel of vogel vast.

Boom van staal

Een stalen kerstboom is hip en modern. Als je deze aanschaft bij een woonwinkel moet je vaak flink in de buidel tasten. Ben je handig? Dan maak je deze zelf! Uiteraard maak je eerst een klein exemplaar, zodat je kunt oefenen. Deze kerstboom kun je versieren met allerlei linten. Verder is juist een roestlook mooi en sfeervol.

2

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment