Vijf trends op het gebied van interieurverlichting

Verlichting is vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. Dit maakt het voor jou niet makkelijker om passende verlichting bij het interieur te kiezen. Je wilt natuurlijk verlichting hebben die past bij de laatste trends, maar het moet daarnaast ook bij de inrichting van je woning passen. Om je een handje te helpen, staan hieronder vijf trends in de interieurverlichting. Hopelijk krijg jij hierdoor wat meer inzicht in het soort verlichting dat jij thuis wilt hebben.

Staande lampen

Om het interieur in je woning wat te breken, kun je ervoor kiezen om staande lampen aan te schaffen. Je hoeft echt niet een hele ruimte met alleen staande verlichting in te richten. Deze verlichtingsvorm kan juist een mooie aanvulling zijn op de rest van het interieur. Je kunt staande lampen bijvoorbeeld prima gebruiken in combinatie met plafond- of muurverlichting. Met deze lampen wordt de inrichting van een ruimte namelijk wat gebroken.

Spotjes

Indien je een ruimte in je woning strak en modern hebt ingericht, hoort hier natuurlijk ook passende verlichting bij. Is dit bij jou het geval? Dan kun je ervoor kiezen om spotjes te laten plaatsen in het plafond. Dit kan bijvoorbeeld langs de rand van een aantal muren om een mooi effect te creëren. Om helemaal een ‘special’ effect te krijgen kun je ook kiezen voor spots in de grond.

Muurverlichting

Veel huizen in Nederland worden verlicht met behulp van plafondverlichting of staande lampen. Muurverlichting wordt over het algemeen vaak buiten gebruikt, maar komt de laatste jaren ook steeds meer binnenshuis voor. Met deze verlichtingsvorm kun je namelijk het interieur van je woning wat breken en ontstaat er een bijzonder effect.

lamp-842473_960_720Industriële lampen

Een ware trend op het gebied van verlichting zijn de industriële lampen. Deze lampen zijn geïnspireerd op de verlichting die vroeger veel te zien was in de verschillende fabrieken. Grote voordeel van deze lampen is dat ze tijdloos zijn. Hierdoor passen ze perfect bij vrijwel iedere inrichting. Daarnaast past een lamp met een industriële uitstraling in bijna alle interieurs door de robuuste uitstraling en de verschillende kleuren, vormen en materialen waarin deze verlichting verkrijgbaar is. Industriële lampen zijn dus een echte eyecatcher in het interieur.

LED-strips

Wanneer je van modern houdt, zijn LED-strips een goede aanvulling op jouw interieur. Deze strips worden geleverd met bijbehorende afstandsbediening, waarmee jij de kleur en de verlichtingsintensiteit zelf kunt regelen. Op deze manier kun je het licht dus aanpassen aan je persoonlijke stemming. LED-strips zijn eenvoudig weg te werken achter een rand of onder een object. Hierdoor ontstaat een fraai effect. De strips zijn eenvoudig te plaatsen, aangezien de strip aan de achterkant voorzien is van een plakrand.

1

Vond je dit artikel ook inspirerend? Deel het artikel met je vrienden!

Leave a Comment